Uutinen

Kaukolämpölaitteiston uusimiseen voi hakea valtion avustusta

Kaukolämpölaitteiston uusimista suunnittelevien kannattaa tutustua ARA:n tukeen.  
Kissa ja ihminen viihtyvät lämpimässä talossa.

Asuintalojen omistajat voivat nyt hakea uutta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) avustusta vanhojen kaukolämpölaitteistojen poistamisesta ja uusimisesta syntyviin kustannuksiin. Uusissa laitteistoissa kaukolämmön tuloveden lämpötila on vuonna 2021 voimaan tulleen määräyksen mukaisesti enintään 90 celsiusastetta.

Avustusta voi saada myös samassa yhteydessä tehtävästä lämmitysjärjestelmän tasapainotuksesta ja säädöstä syntyviin kustannuksiin.

Pientalojen omistajille myönnettävän avustuksen enimmäismäärä on 2 500 euroa, rivitaloyhtiöt voivat saada tukea enintään 4 000 ja kerrostaloyhtiöt 6 000 euroa.

Avustusta voivat saada kaikki asuinrakennusten omistajat  – yksityishenkilöt, taloyhtiöt, asunto-osuuskunnat, vuokrataloyhteisöt – ja avustuksen määrä on talotyyppikohtainen.

Tuen saamisen kannalta on erittäin tärkeä huomioida, että remonttia ei saa aloittaa ennen avustuksen hakemista. Kannattaa siis ensin hakea ARAlta tukea.

 

Energiaa säästyy, ympäristö kiittää

Laitteiston uusiminen on ympäristön ja energiansäästön kannalta viisasta. Kun kaukolämpöverkossa virtaavan veden lämpötilan lasketaan enintään 90 asteeseen, yhä suurempi osa lämmöstä on mahdollista tuottaa nykyistä kustannustehokkaammin ja ympäristöystävällisemmin.

Laitteiston muutos mahdollistaa kaukolämmöntuotannossa uusien lämmönlähteiden, kuten hukkalämpöjen, lämpöpumppujen ja uusien tuotantomuotojen laajemman hyödyntämisen. Tämä lisää kaukolämpötuotannon omavaraisuutta ja energiatehokkuutta, vähentää hukkaa ja nopeuttaa siirtymää kohti päästöttömyyttä.

Kiinnostuitko – ota yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä

Kajaanissa asuvat kaukolämmittäjät saavat ARAn tukihakemukseen tarvittavan dokumentin kiinteistön sijainnista Loiste Lämmöltä.

Voit soittaa arkisin klo 9–17 numeroon 010 192 810 tai lähettää sähköpostia osoitteella lampo (at) loiste.fi


Lue lisää

Mitä lämmönjakokeskuksen uusimisessa kannattaa ottaa huomioon? Motiva neuvoo