Uutinen

Vesivoimalaitoksia ympäröivät vesialueet ovat kiellettyjä ja hengenvaarallisia

Ämmäkosken ja Koivukosken vesivoimalaitoksien välisellä vesialueella on nähty nuoria kiipeilemässä voimalaitosten aitojen yli. Laitoksia ympäröivä vesialue on äärimmäisen vaarallinen, eikä sinne missään tapauksessa saa mennä.
Kajaanin Voiman vesilaitos ilmakuva

Kajaanin Ämmäkosken ja Koivukosken vesivoimalaitoksia ympäröivillä vesialueella on nähty nuoria kiipeilemässä aitojen yli ja viettämässä aikaa. Alue on hyvin vaarallinen, sillä vaikka veden pinta näyttäisi tyyneltä, pinnanalaiset virtaukset liikuttavat vettä jopa 25 000 litraa sekunnissa. Virtaamista seuraa vesikuplia, jotka poistavat veden nostevaikutuksen. Voimakas virtaus ja nosteen puuttuminen vetävät taidokkaankin uimarin hetkessä veden pohjaan.

Myös alajuoksulla on nähty kalastajia ja veneilijöitä. Tämäkään paikka ei ole turvallinen, ja voimalaitoksia ympäröivät vesialueet tulisi jättää rauhaan. Vaaralliset alueet on aidattu, mutta laitosten läheisyyteen ei ole syytä mennä lainkaan.

Kainuun Voiman alajuoksu, neliökuva

Vaikka vaarallinen voimalaitosalue on kameravalvottu ja aidattu, paikalla ei kuitenkaan ole ympärivuorokautista valvontaa, joten vaaratilanteissa apua ei ole heti saatavilla.

Loiste haluaa varoittaa nuoria, heidän vanhempiaan sekä kalastajia ja veneilijöitä alueen vaarallisuudesta ja kehottaa etsimään turvallisempia, sallittuja paikkoja kesän rientoihin. Voimala-alueet on aidattu syystä, eikä aitojen yli saa missään tapauksessa kiivetä.

 

Lisätiedot:

Jari Väisänen

Käyttö- ja kunnossapitopäällikkö, Loiste Lämpö

040 575 3524

jari.vaisanen@loiste.fi