Uutinen

Kaukolämpöä Kajaanissa 50 vuotta – tule mukaan merkkivuoteen

Kajaani on lämmennyt kaukolämmöllä jo puoli vuosisataa. Juhlavuonna Loiste Lämpö muistelee niin historian saavutuksia kuin etenee vauhdilla kohti kaukolämmön tuotannon hiilineutraalia tulevaisuutta.
Ilmakuva Kajaanin kaupungista talvella Loiste Lämpö 50 v. logon kanssa

Viisikymmentä täytetään vain kerran, ja Loiste Lämpö juhlistaakin kajaanilaisen kaukolämmön merkkipaalua monin tavoin alkuvuoden aikana.  

Liikkeelle lähdetään tekemällä aikamatka 50 vuoden päähän, jolloin kaukolämpö alkoi virrata Kajaanin kaupungin sähkölaitoksen ensimmäisille kaukolämpöasiakkaille, Pohjolankadulla asuinkerrostalolle ja Kajaanin kauppaoppilaitokselle Urheilukadulla. Historiajuttu julkaistiin Loiste Lämmön kanavissa helmikuussa.

”Kajaanilaisen kaukolämmön ensimmäiset viisi vuosikymmentä vuotta ovat tarina koko kaupungin kehittymisestä ja rohkeudesta investoida tulevaisuuteen. Vuosien varrella olemme kasvaneet kiinteäksi osaksi kajaanilaista elämänmenoa ja hyvinvointia. Lisää historiaa kirjoitetaan jo parin vuoden päästä, kun paikallisesti tuotettu kaukolämpömme syntyy täysin hiilineutraalisti”, Loiste Lämmön liiketoimintajohtaja Marko Saviniemi kertoo.

Viisikymppisten kunniaksi kutsumme asiakkaamme Kaukon päivänä 3. maaliskuuta järjestettävään avoimien ovien päivään Palokankaan lämpökeskuksella. Loiste Lämmön asiakkaat saavat kutsun tilaisuuteen.  

Juhlavuoden sisällöt ja tapahtumat tunnistaa omasta tunnuksestaan. 50-vuotislogo muistuttaa, että kajaanilaisten kotien ja kiinteistöjen kaukolämpö tulee aivan läheltä ja säteilee elinvoimaa ympäristöönsä. Samalla tunnus viestii kaukolämmön vauhdilla vihertyvästä tulevaisuudesta. 

Teksti Kaukolämpöä Kajaanissa 50 vuotta tyyliteltynä